Web Analytics Made Easy -
StatCounter

... de directeur-grootaandeelhouder of te wel de DGA

Binnen de ondernemingsvorm van de B.V. bent u als aandeelhouder vaak ook de directeur van de onderneming. Hierdoor ontstaat een bijzondere dubbelfunctie, de directeur-grootaandeelhouder (DGA). In de functie van DGA heeft u een bijzondere juridische, fiscale en verzekeringsrechtelijke positie. Door dat u als DGA ook als werknemer wordt gezien bent u fiscaal in dienst van de B.V., terwijl u veelal niet als werknemer wordt gezien voor de sociale verzekeringen.

Als werknemer van u eigen B.V. wordt er door de Belastingdienst wel een aantal eisen gesteld aan uw salaris. Dit houdt bijvoorbeeld in dat u ten alle tijden aan de salarisnorm moet voldoen van de DGA. Tevens heeft u als aandeelhouder van uw B.V. een aanmerkelijk belang voor de inkomstenbelasting

Administratiekantoor DMQ Administratie & Advies zorgt ervoor dat u als DGA uw salarisadministratie voor de B.V. op orde heeft en voldoet aan de DGA-norm. Daarnaast kijken wij jaarlijks naar de verdeling van winst, salaris en dividend, zodat u fiscaal het optimale bereikt tussen u en uw B.V..

Neemt u gerust contact met ons op door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons contactformulier en laat u informeren naar de mogelijkheden.

 

Onze klanten komen uit de regio van Amsterdam - Alkmaar – Akersloot - Assendelft - Beverwijk – Castricum - Driehuis - Haarlem - Heemskerk - Heiloo - Koog aan de Zaan - Krommenie - Limmen - Santpoort - Uitgeest - Velsen - Velserbroek - Wormerveer - IJmuiden - Zaandijk - Zaandam. Komt u van verder, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom bij ons administratiekantoor en komen wij graag bij u langs.