Web Analytics Made Easy -
StatCounter

... dividenduitkering en de dividendbelasting

Door het maken van winst binnen u B.V. ontstaan er overtollige liquide middelen. Deze overtollige gelden kunt u uitkeren en gaan gebruiken in privésfeer.. In Nederland zijn de winstuitkeringen, of te wel de zo gehete dividenduitkeringen in beginsel belast met 15% dividendbelasting. Deze 15% dient direct bij uitkering van de dividenduitkering betaald te worden aan de hand van een dividendaangifte.

Hoe veel dividendbelasting moet ik betalen?

Als de dividenduitkering plaats vindt aan een in Nederland wonende particulier die een aanmerkelijk belang (5% of meer) heeft in de onderneming die de dividenduitkering doet is deze uitkering in de aangifte inkomstenbelasting nog eens belast met 10%. Hierdoor is er een dividendbelasting verschuldigd over de dividenduitkering van 25%. Heeft de in Nederland wonende particulier geen aanmerkelijk belang (minder dan 5%) dan worden de aandelen belast in box 3 van de inkomstenbelasting en wordt de betaalde dividendbelasting verrekend met de eventuele verschuldigde inkomstenbelasting.

Aandeelhouders vergadering en bestuurdersbesluit

Voordat er een dividenduitkering plaats kan vinden heeft u als bestuurder en aandeelhouder een aantal verplichtingen waar u aan moet voldoen. Zo dient er een bestuurdersbesluit en een aandeelhouders vergadering te hebben plaats gevonden. Daarnaast moet er gekeken worden of de dividenduitkering geen gevaar vormt voor de continuïteit van de onderneming.

De adviseur van administratiekantoor DMQ Administratie & Advies weten wat er allemaal komt kijken bij een dividenduitkering. Wij zullen alle formaliteiten voor u regelen zodat u met een gerust hart van uw wel verdiende gelden kan genieten.

Wilt u dividend uitkeren, laat dan een adviseur van administratiekantoor DMQ Administratie & Advies naar de mogelijkheden kijken. Neemt u gerust contact met ons op door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons contactformulier.

 

Onze klanten komen uit de regio van Amsterdam - Alkmaar – Akersloot - Assendelft - Beverwijk – Castricum - Driehuis - Haarlem - Heemskerk - Heiloo - Koog aan de Zaan - Krommenie - Limmen - Santpoort - Uitgeest - Velsen - Velserbroek - Wormerveer - IJmuiden - Zaandijk - Zaandam. Komt u van verder, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom bij ons administratiekantoor en komen wij graag bij u langs.