Web Analytics Made Easy -
StatCounter

... de WOZ-waarde, vaak te hoog

De WOZ waarde is voor iedere belastingplichtige van steeds groter belang. Zo wordt de WOZ-waarde gebruikt in de aangifte inkomstenbelasting om te bepalen wat uw woning waard is en hoeveel belasting u hierover moet afdragen. Daarnaast worden de gemeentelijke belasting geheven op basis van de WOZ-waarde van uw eigen woning.

Voor bedrijfspanden is de WOZ-waarde de fiscale grondslag om te kunnen afschrijven en is bij een tweede woning de WOZ-waarde doorslaggevend voor de waarde bepaling.

WOZ-waarde als heffingsinstrument

Zo wordt de WOZ-waarde een steeds belangrijker instrument om belastingheffingen te bepalen. Daarnaast stelt uw gemeente jaarlijks de WOZ-waarde vast op basis van haar eigen bevindingen en gegevens. Hierdoor ontstaan over de WOZ-waarde steeds vaker discussies, te hoog of te laag vastgestelde WOZ-waardes kunnen dan ook behoorlijke fiscale en financiële gevolgen hebben.

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

Bent u van mening dat uw WOZ-waarde te hoog of te laag is vastgesteld, dan kunt u altijd bezwaar maken tegen de WOZ-waarde bij u gemeente. De adviseur van administratiekantoor DMQ Administratie & Advies kan u hierbij van dienst zijn met een goed gemotiveerd bezwaarschrift.

Neemt u gerust eens contact op met de adviseur van administratiekantoor DMQ Administratie & Advies door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of maak gebruik van het contactformulier.

 

Onze klanten komen uit de regio van Amsterdam - Alkmaar – Akersloot - Assendelft - Beverwijk – Castricum - Driehuis - Haarlem - Heemskerk - Heiloo - Koog aan de Zaan - Krommenie - Limmen - Santpoort - Uitgeest - Velsen - Velserbroek - Wormerveer - IJmuiden - Zaandijk - Zaandam. Komt u van verder, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom bij ons administratiekantoor en komen wij graag bij u langs.